Järjekorrad Euroopa lennujaamades aastal 2022

Ajendatuna tripi loost järjekordade kohta Euroopa lennujaamades mõtlesin, et oleks mõistlik teha eraldi teema (eelviidatud lugu vajub uute uudiste peale tulemisel nähtavusest ära), et saaksime omavahel kogemusi jagada ja seeläbi paremini ette valmistuda.

• Saabumine Tallinna lennujaama täna hommikul kell 4:40.

• Turvakontrolli läbimine võttis 63 minutit.

• Kella 0500 ja 0630 vahel oli väljumas viis lendu.

• Avatud oli kaks julgestusliini.

Pole hiljuti lennanud, aga kui lennud samal piletil, siis peaks olema vägagi tehtav.

Finnair ju  müûb ka hiljuti Tripis promotud USA ja Kesk-Ameerika pileteid, kus ümberistumiseks vaid 45 minutit. Kuigi terminali kôige kaugemast otsast  50+ väravani näitab seinal tabloo ka vahel ligi 30 min kôndimist.

1
0

Schengenist väljumisel lisaturvakontrolli transiidil ei ole. Kui seda mõtlesid. On vaid Schengenisse sisenemisel.

1
0

Täna varahommikul Aegeaniga Ateenasse lennates olid Tallinna lennujaamas ainukesed kiiresti toimivad asjad turvakontroll ja iseteeninduspuhvet. Kõik muu venis nagu täi mööda märga kõhunahka.

0
0

Tallinna lennujaamas täna varahommikul kella 4 ajal ootasid saabunud reisijad oma kohvreid pangasilindi juures ca 40-45 minutit. Tallinnas oleme harjunud alati kiiresti kohvrid kätte saama, aga seekord venis see värk seal. 

4.juuni varahommikul (laupäev) Sunexpressiga Antalyasse lennates oli Tallinna lennujaamas check-ini järjekorras 50 minutit (saabusime täpselt 2h enne lennu väljumist ja jäime järjekorra lõppu seetõttu).  Turvakontrollis järjekord samas hommikul kella 3 ajal puudus.

2
0

Kusjuures pagasit ootasime me ka Tallinnas üle poole tunni, 10.06 hommikul kella 2 paiku.

0
0

Kuskohast TLN lennujaamas seda 7-eurost kiirpiletit saab osta? Mul on Finnairi Silver, Tallinn on väheseid kohti kus seda kasutada ei saa, aga kohe on lend ees ja ette ei tea kui kaua lennujaamas läheb.

2
0

Infoletist.

2
0

Täna, 12,06 kella 13 paiku Tallinna lennujaamas oli otseses mõttes hullumaja, Aga oli ka minemas Lufthansa , Ryanair, Airbaltic võib-olla miskit veel. turvajärjekord oli poolde pikka koridori Kuni pileti scannini läks 50 minutit, edasi lookles turvajärjekord oma tavalist rada :(

Kindlasti jälgida onlines palju lende on minemas teiega ühel ajal. Ja veel infoks, fast tracki saab osta alles 40 minutit enne lendu.

3
1

Kuna fast tracki ja tavajärjekorra lindid on tavaliselt kõrvuti, siis minu hinnangul 10-20% inimestest kasutab lõpus tasuta pääsu fast tracki.

Ca 45 minutit tuleb ikka seista terminali uste juurest kuni turvakontrolli väravani, et ennast sisse piiksutada. 

Seal edasi see tavasaba lookleb veel nagu kahekordne S järgmised 45 minutit, aga fast trackist lahutavad seda ainult lintidega järjekorrapostid. 

Paindlikumad venitavad ennast lindi alt läbi fast tracki, elegantsem variant on lint korraks lahti ühendada ja enda järel sulgeda.

Kuna töötajaid pole, siis ei passi ka keegi kurja näoga seal, et tegevust takistada. Aeg-ajalt jookseb küll keegi eemalt ütlema, et "kuulge, need eraldi järjekorrad on põhjusega siin" (loe: "7-eurose põhjusega"), aga peab siis tagasi oma töökohustuste juurde jooksma. Nagu vormelisõidus, tuleb reavahetuseks küll passida sobivat hetke, mil turvavärava juures istuv teenindaja ei vaata, aga kuna ta vähemalt kolm korda minutis reklaamib üha uutele tohutust sabast hämmastunud reisijatele ("kuulge, see terminali keskelt algav järjekord ei ole ju ometi siia turvakontrolli?????") oma 7-eurost piletit, siis on ta tähelepanu reeglina väga hajutatud.

Nii et minu hinnangul küll lausa iga viies reisija lõpus vahetab rida.

Ülejäänud muidugi passivad "jaksasin ma need 45 minutit seista, jaksan 45 minutit veel" näoga oma ettemääratud järtsus.

3
0

Tallinna lennujaamas 12.06.22 kell 18.15-18.45 turvajärjekord 0 inimest.

0
0

11.06 Airbalticu Amsterdam-Tallinn lend mis väljus 9.50... 

Reisisin ainult käsipagasiga, jõudsin lennujaama 3h enne lendu ehk 6.50. Turvakontrolli järjekord oli pikk, aga mitte ülemõistuse pikk. Eeldatav järjekorra pikkus ekraanil näitas 35 min. Tegelikult läks kuskil 45-55 minutit järjekorda jõudmisest kuni lõpliku läbi jõudmiseni.

0
0

Huvitav kuidas kommenteeriks Fast Track olukorda lennujaam, ma väga ei taha uskuda, et olukord seal nii piiratud on aga sageli peab ka tõdema, et tervet mõistust on raske leida.

Erinevates lennujaamades nähtud olukordi, kui on pikk järjekord ja fast track tühi,  turvatöötaja suunab lisainimesi fast tracki, vähendamaks pikka ootejärjekorda.

3
0

Kui kedagi fast trackis ei oota, siis mujal suuremates lennujaamades valitakse inimesi fast tracki, mitte alati ei saa ette järgmine järjekorras, vaid enamasti võetakse kõigepealt vanemad inimesed ja väikelastega reisijad. Tallinn võiks sama teha, et siis kui kedagi tasulist või goldi ei oota, kutsub turvatöötaja eraldi inimesi järjekorda. Lastega peredel läheb teatavasti igal pool aega, sealt läbi minnes läheks ka kõrvalolev järjekord kiiremini. Muidu muutub see järjekord mõttetuks, kui kõrvalseisjad hakkavad vahele trügima.

2
0

Mina olen beebiga kahel korral, kus me üldse lapsega Tallinnast lennanud oleme, ette saanud. Ei olnud pikk järjekord, see lindiga ala poole peal oli äkki. Eelmine suvi. Aga juba lapsega sinna turvaalasse liikudes, enne piletiskännerit, tuli juba töötaja ütlema, et "tulge siitpoolt".

Mul on mujalt lennujaamast kogemus, et kui fast trackia kedagi ei ole, siis suunatakse tavajärjekorrast järgmine fast tracki lindi juurde niikuinii. Ei ole nii, et üks lint seisab ja vahib, kui kõik teised tööd teevad.

0
0

Tallinna lennujaama "fast track" ei olnud vähemalt aprillis eraldi lint, vaid fast trackiga sai üldjärjekorra ette/vahele "trügida".

0
0
Lennupakkumised
Reisikaaslased