NIE numbri taotlemine 2013

Ei leidnud v2rskemat infot NIE numbri taotlemise kohta Hispaanias, siis kysikski kas kellegil on olnud viimasel ajal kogemust selle taotlemisega. Elukaaslane on mul hispaanlane, sissekirjutus tema juures on olemas. T2na k2isin siis ja yritasin ka NIE 2ra teha, kuid 6eldi, et peab olema abielus v6i siis t6endama oma kooselu ja muid asju taheti. Ometi ju euroopa liidus oleme ,kuid sellegipoolest tundub, et tykk tegu selle asjaga. Varematest postitustest ei loe kuskilt v2lja , et selliseid asju tahetakse. Oskab keegi 2kki kommenteerida. V6ibolla erinevates Hispaania nurkades k2ivad asjad erinevalt, meie oleme Baskimaal, 2kki siin on eriti range, ei tea....

1
2

Sa ei r22gi ka eesti keelt korralikult.

Niiet, ole edaspidigi v2ga t2nulik k6igi kommentaaride eest.

0
5

Mina sain oma NIE Torre del Mar'ist, sissekirjutus oli (on) Nerja's. Vaja läks ainult sissekirjutust ja NIE-maksu. Ah, mis sest enam:)

0
0

to tsultanja

ehhee...selge,selge. Oma keeleoskuse yle ei hakka ma yldse vaidlemagi, see on kehv ja j2rjest kehvemaks j22b.

K2isin yle pika aja Eestis oma pere ja s6pru kylastamas. Eemal olles on kylge j22nud selline asi nagu naeratamine v66rastele oma linnaosas, kui need sulle m66daminnes otsa juhtuvad vaatama. Mu 6de elab pisikeses linnakeses , tupikt2naval. Automaatselt tuli naeratus mu n2ole, kui m6ni vanem inimene kepikesega vastu tuli ja otsa vaatas. Vastu naeratust oli minust kyll sinisilmne loota, sealt tuli pigem selliseid pilke nagu hakkaks ma neid kohe paljaks r66vima v6i muul viisil ahistama.

T2pi-ega katusega t2hti mul j2lle ei ole ning kirjavigu ka paksult t2is, kuid see eestlase jonn, see tuleb ka automaatselt, ei lase mitte eemale nurka h2benema minna :P

4
1

Savi need kirjavead. Ega me siin mingeid kirjandeid ei kirjuta :). Vitoria, heheee :). Ma olen sellest linnast nii head, kui halba kuulnud, kuid kuna ise pole veel põhja jõudnud, siis isiklikud kogemused veel puuduvad. Ilus ja roheline linn pidi olema, kuid liiga baskimaa meelne. Ja mis puutub keelde siis alguses läheb kiirelt (kui räägime hispaania keelest, mitte euskerast ikka) ja pärast üle kivide ja kändude. Aga keele õppimine on ka ainuke variant, kui mullis elada ei taha ja kui on plaan pikemalt siia jääda.

1
0

Draam14, enamus Põhja-Euroopa riikides on teoreetiliselt sama süsteem. Elamisluba ei saa ilma tööta, et vähendada liigset rahva sisseliikumist. Ma ei ütleks, et Residencia saamine Hispaanias on väga palju tüütum või raskem, kui nt saada Soomes henkilö-tunnus. Aga nõustun väitega, liiga palju jamamist mingi mõttetu dokumendi pärast, mida mul isegi ei lähe vaja. Arvestades sellega, et saan pea kõik asjad korda aetud ilma selleta.

Palju õnne Kriipsukesele nie puhul :)

1
0

Kus kohas on NIE peal kirjas, kui kaua ta kehtib? Mul on seal ainult väljaandmise kuupäev. Vabandan rumala küsimuse pärast. :)

0
0

NIE peaks kehtima igavasti või seni kuni sa elad Hispaanias.

Ajutine NIE kehtib kolm kuud, aga see paberil peale kirjutatud.

1
0

Kriipsuke,Teile on privaatsõnum.

0
0

Jagan oma kogemusi NiE saamisega.

Minu kronoloogia on lihtne ja tõendatav 06.03 maandusin kell 22 Eestis, 07.03 käisin migratsiooniametis passi uuendamas kiirendatud korras. Passis märge kehtivuse alguse kohta 07.03. Maili passi kohta sain 10.03 ja passi enda kätte 11.03. 12.03 lendasin Tallinnast Stanstedi ja sealt edasi 13.03 ning maandusin ca kell 12 Barcelonas El Prat. 14.03 läksin Gironasse NIE asju ajama ja sama kuupäeva kannab ka roheline kaart. Kuivõrd vana pass kaotas kehtivuse 2013 novembris, siis ka teoreetiliselt poleks ma saanud midagi varem organiseerida. ID kaardi kehtivus on sama.

Millest kiirus olenes ei tea, aga mind võeti vastu lõbusalt. Esmalt saadeti politseist Social Seguridadi numbrit saama, selle sain 10 minutiga, siis politseisse tagasi, siis tehti juba kohe NIE ja saadeti panka maksma 10.50 eur, tehes ka selle sain kätte ka paberkandjal NIE rohelise tunnistuse. Kokku võttis asi aega ca 2 tundi, kuna vahemaad ametkondade vahel läbisin jalgsi.

Omamoodi elamus oli kui siinsele kasutajale Gloobus asja kirjeldades nimetati mind algatuseks läbi lillede valetajaks, seejärel juba lasti ekraanile kiri LOLL. Omapärased kogemused nö kaasmaalastega Hispaanias )))

1
1

Ärge ajage lolli juttu . NIEl pole olemas kehtivus aega. Paber mis antakse kehtib 3 kuud . Kuid keegi ei vaata seda . Kordus paber maksab lihtsalt väheke raha juurde

2
1

Kas keegi siin: http://www.nienumber.eu/prices/ on teinud endale NIE numbri? Toimib see asi? Vaatasin, et päris palju firmasi pakub antud teenust.

0
0

To:boeing Ei saa aru miks nii keerulist teedpidi pead ajama ja kallilt, saab näiteks taotleda Eestis - Hispaania saatkonnas või siis kui oled juba Hispaanias, kohalikust politseijaoskonnast. Avaldus sisse ja palju odavam ka.

1
0
1
2
Lennupakkumised
Reisikaaslased