NIE numbri taotlemine 2013

Ei leidnud v2rskemat infot NIE numbri taotlemise kohta Hispaanias, siis kysikski kas kellegil on olnud viimasel ajal kogemust selle taotlemisega. Elukaaslane on mul hispaanlane, sissekirjutus tema juures on olemas. T2na k2isin siis ja yritasin ka NIE 2ra teha, kuid 6eldi, et peab olema abielus v6i siis t6endama oma kooselu ja muid asju taheti. Ometi ju euroopa liidus oleme ,kuid sellegipoolest tundub, et tykk tegu selle asjaga. Varematest postitustest ei loe kuskilt v2lja , et selliseid asju tahetakse. Oskab keegi 2kki kommenteerida. V6ibolla erinevates Hispaania nurkades k2ivad asjad erinevalt, meie oleme Baskimaal, 2kki siin on eriti range, ei tea....

1
2

Et mismõttes ei loe välja? Selle teema teises pooles on päris põhjalikult sellest juttu: http://trip.ee/node/50474

1
0

Kuna Hispaanias on keskvõim ikka väga nõrk, võrreldes Eestiga, ja iga comunidad teeb pms seda, mida ise tahab, siis äkki selles ongi probleem. Madridi takistusi polnud, siin kellelegi oli probleeme Andaluusias. Muud ei oska soovitada, kui ajada välja dokumendid, mille alusel saad väita, et ELis on inimeste, teenuste, kaupade vaba liikumine. Ise alustaks Eesti saatkonna kirjaga. Teiseks, su jutust jääb arusaaamatuks, kus sa käisid oma asju ajama. Mai tea, kas oficina de extranjerosed eksisteerivad baskimaal, aga vb oleks mõtekas vahetada, käia mõnes teises üle kontrollimas, ja kui muidu ei saa, siis nõuda teist inimest oma juhtumiga tegelema. Siin ei aita muud, kui pead oma õigusi taga ajama ja selgeks tegema, et ELi seadused ja riigi seadused on ülimuslikud mingi comunidadi omadest. Edu!

0
0

Kriipsuke, su jutt on nagu oleksid Egiptuses, seal ka kogu aeg peab koike toestama. Aga toepoolest, las su elukaaslane tegeleb ise selle probleemiga. Esiteks on ta kohalik, teiseks tema ju ikkagi mees ja tema peab pere asjad korda ajama, mitte sina ei pea jooksma. Edu sulle! Anna teada kuidas asjad kulgevad.

0
0

Mees ei pea mitte midagi korda ajama. Sellistest naistest tydinetakse väga kiiresti ära, kelle eest peab kõik ette taha ära tegema, sest "täiskasvanud last" ei viitsi keegi hoida. See selleks. Kriipsule aga nii palju, et mida kiiremini sa asjajamisega ennast hakkad kurssi viima, seda kiiremini integreerud, kui su plaan on siia kauemaks jääda. Ja mingi hetk pead vb ka tuludeklaratsiooni ka tegema hakkama ja muid asju ajama hakkama.

1
1

Draam'il õigus, et iga oblast siin teeb omi seadusi, aga EL-kodanikult nõuda kooselu tõestamist NIE-saamiseks?! Sissekirjutus ju olemas. Siin Andaluusias britid ju tõstsid kisa, et nende EL-ravikaarti ei tunnistatud riiklikus haiglas ja küsiti raha. Asi pandi suure kella külge, Brüssel viibutas näppu ja Junta de Andalucia andis korralduse haiglatel kaarti aktsepteerida. Pead veidi häält tõstma, kus vaja. Saatkonnapoole võid ju küll pöörduda nagu soovitati.

0
0

to norsu Ait2h suunava lingi eest, loodan et v2ga ei koormanud ennast selle postitusega. Olen seda postitust varemgi vaadanud, kuid kui liiga palju on kommentaare a la stiilis ,et keegi tahab minna ja siis keegi veel ja koos oleks toredam jne, siis j22vad t2htsad asjad kahe silma vahele. Sel juhul ongi m6tekas alustada uut teemat konkreetse kysimusega , seda on hiljem ju kergem otsingust leida samuti. Anyway.....

to Draam Oficina de extranjeros'est sai kysityd ,seal 6eldi et politseist otse saab seda, l2ksime siis sinna. Kuidagi n6meda ja yleoleva suhtumisega oldi seal. Ytles ,et yks variant oleks konto v2ljav6te, kuid see peab olema hispaania keeles ja eurodes...on ainult inglise keeles ning dollarites ja pangakontot ma siin avada ka ei saa ilma NIE numbrita ega ei tahagi oma raha siia ylekanda, st see variant j22b 2ra. Teine v6imalus oleks ennast ametlikult paariks kinnitada, kuid selleks pean ma saama eestist t6endi, et olen vallaline ja siis selle peaks omakorda t6lkima ja notariaalselt kinnitama.....no on jama mingi n2ruse numbri p2rast. Meil 2i on kohtunik ja s6ber tal politseis, lubas uurida sealt ja kirjutada veel kirja sinna ,et neil on piisavalt vahendeid minu ylevalpidamiseks, vaatab kuidas see asi l6puks laheneb, kui muu ei aita, siis tuleb ikka see paber saada eestist.

0
1

Homme yritan ka saatkonda helistada siis. On kellegil see abiks olnud ka varem ?

0
0

Kriipsuke, sa ei pea seda paberit saama Eestist vaid selle annab sulle konsul, kes ise Eestist paringu teeb. Saatkond tolgib ja kinnitab selle ning see saabki olema sulle vajalik dokument. Sellegi poolest ei noustu ma Draamiga, kes kohe arvab, et su elukaaslane ei pea end uldse liigutama.

1
0

Ikkagist ei mainitud piirkonda.

Lähen ise tulev esmaspäev Fuengirola politseisse NIE-t taotlema. Omasin 6 kuud tagasi ajutist NIE-t juba. Tean täpselt, kuidas protsess käib, kuna Preilile sai Residencia tehtud 8 kuud tagasi. Mul on vaja: -Linnavalitsusest aadressi kinnitust. -tervisekindlustust(hetkel oman Sanitas kindlustust). -Residencia taotlust. -NIE eest makstud tsekki. -Pangakonto väljavõtet, kus peal 5001eurot.

Pangakonto saab ilusti avada pankades - Santander, Unicaja, Cajamar rääkides oma situatsioonist või öeldes, et soovin ''Holiday Accounti''.

Mul peaks see paber, kuidas ja milliste tingimustega väljastatakse NIE, kuskil vedelema. Võin pildi teha, kui huvi.

0
0

@ Kriipsuke

Ja seda "t6endit" lase "eestist" endale saata samuti numbrite keeles!

0
0

Desteny,elame kull uhes ja samas piirkonnas, aga siin riigis ei saa uldse raakida sellest, et koik oleks koigile uhtemoodi ja arusaadav. Elame siin 1,5 aastat ja mingit panga kontot toendavat paberit ei olnud vaja. Ja kui polnud veel NIE-d , ei saanud siin avada ka pangas mingit arvet. Ammugi ei saa ilma NIE-ta solmida uhtegi lepingut.Ka ei olnud vaja tervisekindlustust. Seega on uhes ja samas piirkonnas absoluutselt erinevad teenindamis vormid ja tundub juba, et ka inimeste nagude jargi kaivad seadused. Seega nii palju on saanud selgeks, et koik asjad tuleb endal isiklikult jargi uurida, sest teiste kogemused vaga tihti ei kattu enda omadega. Koigile uustulnukatele soovin aga kiiret ja inimsobralikku asjaajamist!

0
0

No kle üldse liigutamise ja "tema peab pere asjad korda ajama, mitte sina ei pea jooksma" suhtumisel on VÄGA suur vahe. Aga nagu ütlesin, see selleks. Hispaania on endiselt küllaltki patriarhaalne ja "traditsioonilised" meherollid naiserollid ühiskond. Ja seda rohkem lõunas. Ja kui keegi tahab ülalpeetav olla või otsib ülalpeetavat, lasku käia. Neid postitusi siin lugedes tundub päris hea meel olevat, et ma Madridis maandusin. Senistest kogemustest kõige lihtsam olnud. Tundub, et ikka mida pealinnast rohkem väljapoole, seda suuremaks "külaks" asjaajamise poolest kätte ära läheb. Ma ei pidanud: *mingit pangaväljavõtet näitama *mingeid töölepinguid näitama Piisas ainult sissekirjutusest, NIE tasast ja sain esimese raksuga 5. aastat kehtiva NIE.

@kriipsuke Niipalju saan veel kommenteerida, et siin käivad politseijaoskonnas pabereid hankimas kolmandate riikide kodanikud. Ma alguses ka ekslesin nendes. Vb paigutati sind lihtsalt kolmandate riikide elanike hulka, sest tegemist on väikese ja tundmatu riigiga. See sinu kogemuse kirjeldus kisub jõhkralt sinnakanti, et ametnik või ametnikud ei teadnud, mis on Eesti ja et Eesti on ELis. Edu!

0
0

Gloobus14, Me elame Fuengirola piirkonnas, Teie elate Esteponas. Vahe on ju suur :)

Seepärast ka küsisin oma eelnevas postituses, et ''Piirkonda pole ikkagist postitatud''. Aga kuna Preili Kriipsuke rääkis midagi konto väljavõttest, eeldasin, et võivad eksisteerida samad reeglid.

Igastahes saime sellise paberi politseist. http://www.upload.ee/image/3381218/355ecd44-cbc9-4aea-bb38-9eaee0db5b86.jpg Kuna mina töötan netis, siis ainuke võimalus saada Residencia oli ''No Trabaja'' võimalus.

Pange tähele, tegemist AINULT Fuengirola, La Cala de Mijas, Riviera piirkondadega. Mina ei oska öelda, kuidas asjad toimivad mujal.

Päikest.

0
0

Mnjaa, mystiline dokument muidugi. Aga eks see muidugi näitab ka, miks Lõunas on olukord selline nagu on. Teine maailm :). See tuleks tegelt suure kella kylge panna, kui viitsiks. Otseselt läheb vastuollu kaupade, teenuste inimeste vaba liikumisega, ELI direktiividega. Tea, mis selle taust on. Kas tervishoiuturism, mille poolest Andaluusia tuntud on, ja ega nad selle pealt kokku ei hoia ka muidugi. Nagu näha, siis on igaljuhul liiga palju mõttetut jamamist Lõunas. Läksid statistikas ka desempleadode hulka :). Normal. Aitad Lõunas % tõsta, mis niigi on juba masendavalt suur :).

1
0

Nonii k2tte ta sain :)! L6puks siis aitas kontov2ljav6te , hoolimata sellest ,et polnud eurodes. V6tsime selle kaasa veel nii igaks juhuks. Piirkond on Alava, Bilbao l2hedal olev linnake nimega Vitoria.

Kahjuks hetkel, kuna keelt veel korralikult ei r22gi, siis pole muud varianti kui olla "ylalpeetav" ega see lihtne ei ole, kuid v2hemalt motiveerib kiiremini keelt 6ppima :). Nagu siin ikka pidevalt mainitakse, siis "neil" ,st siis ida-eurooplastel,l2heb keele 6ppimine kiirelt.

Kuigi mu postitused saavad siin k6ik tagurpidi p6idlaid :) ,olen ma v2ga t2nulik k6igi kommentaaride eest, need on abiks olnud ja kindlasti tulevikus kellegile teiselegi.

2
1
1
2
Lennupakkumised
Reisikaaslased