Tere!
Plaanin 2013. aasta sügisest lahkuda kodumaalt, et natuke maailmas ringi vaadata ja n-ö ennast leida.
Oman kõrgharidust rekreatsioonikorralduse erialal ning erialast töökogemust. Lisaks sellele olen varasemalt elanud ja töötanud Prantsusmaal. Räägin eesti, inglise, prantsuse, soome ja vene keelt. Olen 20'ndate esimeses pooles neiu ja elu võiks päris lill olla...kui rutiinist ja kohutavast kliimast ei oleks siiber. Olen põgusalt lugenud erinevaid rubriike siin ja proovinud leida ideaalset sihtkohta. Olen kaalunud Hawaiid, Taid ja Austraaliat. Huvitaks ka Euroopa soojemad paigad
Ootan saatusekaaslaste abi ja soovitusi kuhu suunduda, et minek oleks mõistliku hinnaga, leiaks normaalses hinnaklassis elamise ning ka töökoha.
Mingit eelistust sihtkoha osas ei ole. Põhiline, et soe oleks ja kodust minema saaks.
Mõttekaaslased on oodatud ühinema!
mnjah, saatusekaaslasi ja mõttekaaslasi, kes samuti tahaksid, et "soe oleks ja kodust minema saaks" peaks ju ikka olema. Kurrunurrumaa oleks minu soovituslistis esimesel kohal. Samas kui seal parasjagu rekreatsioonikorraldus on jäänud kuidagi teisele plaanile peaks ikka minema Austraaliasse põllutööliseks. Rutiinist ja kohutavast kliimast aitaks aga vabaneda ehk mõni Amuuri oblasti küla või väikelinn, seal tõesti mingit rutiini ei ole, garanteerin. Ja seal pole ka muud väljapääsu, kui ennast leida, seal pole muud midagi otsidagi.
Väga lõbus irooniat täis kommentaar :) Mõttekaaslaste all pidasingi silmas neid inimesi, kes ehk ka välismaale suunduda tahaksid mõneks ajaks. Koos plaani pidada on ju ikka otstarbekam.
Ja kindlasti on veel inimesi, kes kunagi samal viisil kodust lahkunud. Huvitav oleks teada kuidas ja miks just selline sihtkoht valitud sai ja kuidas sisse elamine seal kulges (töö ja elukoha leidmine jne)?
Töö tegemist ei karda ja mingi siidikäpp ei ole. Kurrunurrumaast ja pudrumägedest seega ei unista. Üks vahva seiklus kuluks ära küll :)
Sain ka suutäie naerda - tore kuulda, et kodanikud humoristid meie seast veel kadunud pole:).
Minu soovitus teemaalgatajale on soovitud boonusi (kodust minema, soe kliima, rutiinile aidaa!) silmas pidades otsida töökohta juba omandatud haridust silmas pidades. Praegu ju otsitakse lõunapoolsetesse suvituskohtadesse (Kreeka, Türgi)igasugu meelelahutajaid. Löö meie suurimad tööpakkumisportaalid lahti ja leiad sealt kuhjaga pakkumisi.
Sinu kasuks peale vastava hariduse räägib arvestatav keeleoskus. Kui oled parajalt julge ja hakkaja, siis pane aga kiirelt kandideerimisavaldused teele.
Kui ma ise oleks noor ja ilus, siis lööks Sinuga lausa kampa ja läheks koos seda Kurrunurrumaad otsima. Seniks aga elan lumehelves silmas lootusega ilusast kevadest edasi.
Reisimine ja seiklemine võikski olla nooruse ja ilu allikas ju! Täna algas kevad, väljas toimuv liiga paljulubav ei ole...Seda tõsisemalt tuleb mõelda kohvrite pakkimisele ja pikemaajalisele D-vitamiini laadimisprotsessile...
Tänan aga asjaliku kommentaari eest ja vaatan, mida Eurese lehel näiteks pakutakse, kunagi sai nende kaasabiga Disneylandis ära käidud :)
Kui sa neid kõiki keeli räägid, mida oled siin yles lugenud, siis ei ole netist info leidmine raske. Kui oled Prantsusmaal elanud ja töötanud, siis on sul võrdlusmoment olemas (suuriik vs väikeriik) ja ei peaks enam tegelt selliseid kysimusi kysima a la "et minek oleks mõistliku hinnaga, leiaks normaalses hinnaklassis elamise ning ka töökoha." Kui sa prantsusmaal töötasid, siis sul peaks ka välisriigis töökoha otsimise kogemus olemas olema.
Tere taas!
Aga tead, kui Sulle reisimine meeldib ja keeled suus, oskad ujuda, silmanägemine on korras ja oled muidu hakkaja, siis võid ju kandideerida ka stjuardessiks. Googelda natuke ja Sa leiad netimaalt väga eksootilisi ja põnevaid pakkumisi. Tean, et ka eesti neiud on nt. Qatar Airways-is töötanud. Kindlasti on põnevaid pakkumisi mujalgi.
Päikest!
Tere Pilleriin! Voib-olla huvitab Sind minupoolne pakkumine. [email protected]
Tere, ka mina olen valmis välismaale kolima, kui suudaks riigi välja valida. Üksi päris minna ka ei soovi... Olen keskalõpetaja ja inglise keel suus. Kas keegi oskab midagi soovitada?
Kõik tahavad Aussi...kui raha teenima, siis arvestage, et praegu on tööd vähemaks jäänud ja ärge väga siis pettuge, kui tühjalt tagasi minema peate. Kui reisima tulete, siis on muidugi teine lugu. Eks see vist pooleks ongi, kellel siin rahad otsa lõppevad ja siis on isegi koju raske saada. Tööd pole palju liikvel ning isegi farmide kohad on defitsiit, ise otsisin kuid tööd ,vahepeal olid mõnepäevased tööotsad, mis ongi üsna tavalised. See ongi hämmastav, et tööd ei kesta, kuigi tean, et olen ise tasemel, mida on korduvalt mulle öeldud kah. Rahad said otsa, aga kuna julgust oli kui rahad otsas olid - elasin. Ja raha kulub nii kiirelt siin kui tööd pole. Nädalas saab 250 dollariga hakkama, kui sööd kõige odavamat toitu, saad veel vb seebi ja üks-kaks õlut peale. Sain aru kui valesti inimesed asju näevad. Paljud sõbrad, tuttavad panid endast ilusaid pilte Aussis olles üleval, kui aga chatis rääkisin, kuidas hektel läheb, siis üha tavalisemad vastused on, et pole tööd ega ka raha, aga järgmine päev läheb ikka too ranna pilt ülesse naerul näoga. Naer läbi pisarate. Nii et mõelge, kas ikka tahate. Tulla ikka võib, aga ärge ära ehmatage kui pole päris see mis ootasite.
Nõus -Freesound-'iga. Samas julgen oletada, et maailmas on vähe (kui üldse) selliseid paiku, kus on võimalik juhutöid leida kergemini kui Austraalias. Olgugi, et viimastel aastatel on Austraalia eriti üle ujutatud backpackeritest, on seal suhteliselt vähe töötuid võrreldes näiteks Euroopaga. Samuti tundub mulle, et sealne töökultuur on veidi teistsugune kui mujal maailmas. Viimase all pean silmas seda, et Austraalias on palju enam levinud lühikesed "casual" või "contract" tööotsad.
Ise juba värisen kergelt, et äkki ei leia tööd ja siis pean aborigeenidega koos pargipingil ööbima. :o Aga kui kõike karta, siis ei ole vist mõtet üldse elada. Loodan siiski parimat, kuid olen valmis ka halvimaks.
Viimasel ajal on meediast (mitte Eesti omast muidugi!) häirekella stiilis uudiseid läbi käinud. Eelarvedefitsiit kimbutab ja pessimistid räägivad juba Euroopa võlakriisi kordumisest. Kui kriis kätte tuleb, siis hakatakse kohalikke eelistama. Pikka aega on Hispaanias lihttöid teinud Lõuna-Ameerika immigrandid. Nüüd, kui paljudel spetsialisti hariduseta hispaanlastel tööd pole, võetakse ka lihttöid kergemini vastu ja kaalukauss kandub hispaanlaste poole. Just sayin', et kui mingit extraedge'i ei ole, siis on keeruline ikka. Töötus lammutab igal pool ja keegi pole selle eest kaitstud.
Apppi millised kommentaarid~~:):) Pole siis ime, et siit ära minnakse kus selline seltskond "enamuse" häält omab,,, Vägisi jääb mulje, et tegemist palgatud postitajatega ka juba siin keskkonnas kes siis penskaritena peaksid julgemaid ja ka andekamaid hirmutamisega Eestis kinni hoidma. Sest ainult lollid ja lambad on aedikus rõõmsalt kinni ja ei kipu kunagi kuskile kuna... ajupesu või vanadusnõrkus on oma töö teinud. Tegeklikult tahan siit ka ise veel korra teadmata suunas minekut teha kuid kuna vanus tuleb samuti peale ja siis enam päris samal päeval kotti selga ei viska kui selle orjariigi jamadest küll saab.
Et 20 a noor inimene otsib seiklusi ja sellele tuleb vastu vanakeste koor, et kuis sa ikka lähed ja nüüd on siis uus boogieman - majanduslangus ja tööpuudus ja tratatatataaa seda kõikke iroonilises- mahategevas võtmes... (kel kärss ja kellel maa...).. häbi võiks olla, saan siia kirjutada aga enamasti on sellistel targutajatel selline eneseõigustuskiiver peas, et ... kahju hakkab - täielikud tropid on suurtest rännumeestest saanud kui need "arvajad" on kunagi peale pakettreisi midagi ette võtnud. Kadedus on ainus mis paistab.
Et ega mu postitus muidugi miskeid paadunud pessimiste ei muuda aga sellist saasta "seiklejate" foorumis lugedes viskas veidi kerisele ja selleks ju kommentaarium ongi, et ennast välja elada teemast ja küsimustest tonkamata. Teen ettepaneku Trip muuta Trop'iks:)
Pilleriin, kui Sa muidugi siia üldse veel tuled, Eesti on selles mõttes ilgelt väike ja mõttetu koht, ja tõenäosus sobivaid mõttekaaslasi leida kellega pm elumuutvaid ettevõtmisi VÕRDSE partnerina ette võtta on olematu. Kuid sellest ei saa lasta eng segada ja soovitan otsida erinevaid otsekontakte ning hakata lihtsalt otsast minema. mis on prioriteedid? kliima, keel, kultuur, võimalused... loo võimalikult selge pilt oma eesmärgist või meeldivatest komponentidest ja ära lase end segada teiste arvamusuíst, sest see on ainult nende ARVAMUS, ükskõik kui tähtsalt nad seda ei presenteeriks. Enamasti lööb jääjais välja kadedus ja nad hakkavad negatiivseid asju välja tooma- sind suunama - Sina aga oled oma valikutes vaba inimene ja vastutad oma heaolu eest ISE. Omad kogemused samuti tuleb endal luua. Miski töö ja raha jäta viimaseks kui eneseleidmise plaan, sellele jõuad kogu ülejäänud elu mõelda.
Soovitan nö alternatiivsemaid kanaleid uurida et tõesti mitte kuskile mind numbing seltskonda hapukurke korjama sattuda,
http://www.workaway.info https:/ http://www.diggersanddreamers.org.uk või /www.couchsurfing.org Ehk siis kui keeled suus ja oled piisavalt avatud-suhtleja-seikleja siis otsi otsekontakte - nii võib saada veerema ja ennast leidma kas või juba Lätis:) Eks ohte on ka muidugi rohkem kuid võta samm haaval korraga ja ärkvelolek suureneb iga päevaga:) Edu!