Tere.
Millal on parim aeg hakata otsima jõuludeks soojamaa reise? Tahaks jõulud veeta soojal maal.
Kas on olemas ka mingi kindel seltskond, kes käib koos just sellel perioodil reisimas, et jõuluhullusest eemale saada?
Kogemusest võin öelda, et Euroopa - Aasia lennud jõulude ajal on punnis. Ehk siis kui on soovi minna, peab leppima kallimate piletitega.
Jõuluperioodi reisijateks on vast kõik, kellel piisavalt rahalisi vahendeid, puhkust ja soovi, et kõige pimedamast ja külmemast ajast minema saada.
Hakkasin otsima juba jaan-veebr aga samuti veendusin,et kui topelthinda maksta ei taha,siis tuleb veeta jõulud kodus :(
Jõulud+aastavahetus lennupiletid ostetud aprilli alguses Phuketile (TLL-HEL-BKK Finnair 650 eur)+ (BKK-HKT Airasia 70 eur) Lennud max 17h.
Loomulikult edasi-tagasi hinnad.
Jõulude ajaks kahjuks sooduspakkumisi leiab väga harva. Kui võimalik soovitan reisi alustada veidi varem, nt 12. detsembri keskel - sel juhul olen ikka pakkumisi näinud ja isegi reise alustatud.
Ega siin mingit head soovitust pole, kui igapäevaselt jälgida ja kui midagi tuleb, siis kohe ära osta (need piletid lähevad kiirelt).
Me oleme olnud Lõuna-Euroopas. See ei ole "soe maa" ses mõttes, et ujuda ja rannas vedeleda ei saa. Samas on näiteks katoliiklike maade jõulude vaatlemine päris huvitav. Või siis islamimaad, mis ignovad jõule kui kirikupüha.
Ehk, kui Phuketile või Fidžile minna ei kannata, siis olge Sitsiilias või Istanbulis - suguvõsa juures ära, kingitusi keegi ei tee ega oota, ja kultuuriliselt põnev kogemus ikka.
Selle "külma ja pimedaga" on nii ja naa, mina näiteks täiega ootan lund ja jääd, uisud ja suusad sügelevad :)
Ma olen juba mitmeid aastaid veetnud jôulud ja aastavahetuse mujal. Sel aastal on kavas Djibouti ja Burundi (ja tükike Kongot, kui hästi läheb).
Pileteid üldjuhul ostan suvel, juulis-augustis.
Viimastel aastatel olen käinud sel perioodil Bahreinis ja Kuveidis (eelmine aasta), Trinidad & Tobagos ja Grenadal (üle-eelmine aasta), Costa Rical, Rwandas, Etioopias, Omaanis, Filipiinidel, Mehhikos, Guatemalas jne.
Reisimine sel ajal on veidi kallim, kuigi sõltub sihtkohast. Mulle meeldib just selleks ajaks ära saada ja kasutada aega uute paikade avastamiseks.