Albaania 2025 veebruar

Albaania 2025 kohapeal elades 1,5kuud. (Durres).

Käidud sai 2023 esimest korda. Olin vaimustuses. Täna enam mitte nii väga. Kohapeal elades saad korteri 350-400€ El- Vesi hinnas või plus juurde. Oleneb korterist. Kuuks ajaks.

Kohapeal toimib siiski sularaha majandus. Visa kaart töötab vaid mõnes poes (Spar), sest neil on kaks makse terminali. Igasugune supermarket jne unusta ära.

Toidu hinnad poes 2025 - 8 muna 1.45 € , 15-muna 4€. 1L piima ca 1.77€ . 1kg hakkliha 13€ (Liha poe hind) . Kanaliha fileed kui sellist saada ei ole. On mingid ülikallid poolnälgind kuked poes müüa 10€ kg

Külmutatud juurikad 1KG 5€ . Oleneb poest vms.

Juurikaid ostad tänavalt. Hinnad puuduvad ,panevad ise . Kartul Ca 1€ kg , Tomat ca 1.50-3€ kg . Porgand 1€ , Kurk 1.50-3€kg . Pakk suitsu L/M 2.50€ , õlle 0,70€ . 3L veini 5€ . Shampoon Loreal vms 4€ + palsam 5€

Sularaha välja võtmine (Atm). 14% olenematta summast. Neti kaart 25€ .

Sooja on ca 10-15crad (Kui päikest on siis on rohkem).

Üldjuhul on väljas söömine odavam kui poest osta ja kodus tegema hakata!

Aga loodus on siin ilus.

Welcome to Albania !

Puhkasin ka augustis 2024 Durresis ning Visaga maksmisel polnud küll mingit probleemi, isegi nurgataguses mingis väikeses poekeses sai kaardiga maksta. Kaart ei toiminud ainult mägedes olevates kohvikutes/restoranides, põhjusel, et terminali jaoks pole piisavalt interneti. Kanafilee oli ka olemas, ainult pidi otsima seda kuskilt külmikute põhjast. Sularaha välja ei võtnud, kuna polnud erilist vajadust, mingites kohvikutes, autopesulates ja ka majutuse eest sai maksta eurodega. Neti kaarte on igas hinnas, ise ostsin navi jaoks Airalost 3 GB, maksis 8 USD ja jätkus 10 päevaks, kohvikutes ja restoranides sai nende wifi võrku kasutatud, tavaliselt menüüs kuskil lehel oli võrgu nimi kirjas.

1
0

Olin küll Sarandës, aga nagu Tiit1977 kirjutas, kaardimaksetega probleemi polnud. Visa ja Master toimisid ka väikestes nurgapoodides, Tiranas õnnestus isegi Amexiga maksta. Vaid paar bensukat sattus, kus ei tahetud kaarti vastu võtta, sõitsin siis lihtsalt järgmisse.

Mis panga automaate leenu12 kasutas? Mulle ei sattunud ühtegi, mis oleks % teenustasuna võtnud, oli fikseeritud tasu 500-700 leket olenemata väljavõetavast summast.

0
0

Minu viis kopikat siia teemasse. Albaania ongi selline kontrastide maa, pead kõigeks valmis olema, Hobused, eeslid ja vanad Mercedesed liikluses segamini. Käisin 2023 aastal päevatripil Montenegrost, linnaks oli Shkodër. Toon kolm näidet maksmisest oma kogemuse põhjal.1. Mingi supermarket, seal toimis SEB Mastercard probleemideta, 2. Veneetsia karnevali maskide pood-muuseum (hästi huvitav koht), seal võeti nii kohalikku sularaha, eurot sulas ja sai maksta ka kaardiga. 3. Kohalik Vodafone (võrreldav meie Telia, Elisa esindustega kaubanduskeskuses) esindus, kust tahtsin sim kaarti osta, seal kaardiga maksta ei saanud, euro sulas ei kõlvanud. Siis jooksin nagu loll mööda tänavat ja lõpuks leidsin ühe putka kõrvalt nahktagis mehe, kes mul siis lõpuks 50 € sulas kohalikuks rahaks lahti vahetas, õnneks kursiga väga ei petnud.

1
0

Durres pole väga koht, kus Albaanias olla ehkki jah, viimased pilgud saab heita "autentsele" Durresele, enne kui sadam linna keskelt ära viiakse, majad amfiteatri juurest likvideeritakse ja emiraatlased alustavad oma ostetud kinnisvara projekti arendamisega - uue Dubai ehitustega.

1
0

Uue Dubai ehitus juba käib, uusi hooneid kerkimas palju.

1
0
Lennupakkumised
Reisikaaslased