Aerofloti lennul Tall-Phkt on Moskavas 8h vahe. On see väga julm lastega passida seal lennujaamas. Kuna Tall-Mos lend jõuab praktiliselt keskööl ja Mos-Phkt väljub 08.00, tundub mõtetu hotelli ka võtta selleks mõneks tunniks, või pigem peaks? Väga palju paremaid, ja taskukohase hinnaga lende praegu veebruariks ei leidnud.
No aga on ka päevase ümberistumisega 7.30h läbi Moskva. Hommikul 10.50 lend Tallinnast. Kas see parem ei oleks?
Pidime olema Moskva lennujaamas lastega kevadel 13 tundi. Kuna juhtus see lennufirma või piletimüügi süsteemi süül, siis Aeroflot paigutas meid hotelli tasuta. Aga see jama võttis nii kaua aega, et oli täitsa mõttetu. Mugavam oleks lennujaamas olla. Seal poed ööpäev läbi lahti (minu arvates enamik olid) ja istekohti oli piisavalt. Minnes oli ümberistumise aeg 5 tundi ja see läks väga ruttu.
Mina olen perega minemas veebruaris 2020 Tallinn-Moskva-Phuket. Meil on päevane 7h istumist lennujaamas. Arvan, et päevasel ajal on see üleelatav passimine. Tagasitulles väga napp lendude vahe.Loodan, et õnnestub.
See väga napp lendude vahe Aerofloti korral võib tähendada teist 7h passimist... Või ka rohkem:(
Kui on rahvast palju, siis näit. tund aega ümberistumiseks pole piisav. Väga paljud jäid erinevatesse kohtadesse jätkulennule hiljaks.
Arvestage seda, mida kauem lennujaamas aega veedate, poed, lounge, seda suuremaks läheb ka reisieelarve. Kokkuvõttes võibolla on mõistlikum maksta rohkem ja osta paremad piletid.
Lennukist väljudes on Aeroflotil tihti sihtkoha siltidega tibid, kes iga mõne sekundi tagant ka "Puket, Puket" või mõnda muud linna hüüavad.Siiski on näha piisavalt neid, kes lennukist jooksujalu välja tormavad, tibisid ei kuule-märka ja omal käel Puketi poole või mujale sööstavad. Ei oska öelda, kas ka jõuavad või oleks tibitransport kiirem.Aga ise olen valmis küll lühikese ümberistumise eest 100 eurot kindlasti rohkem maksma, vahel ka rohkem.
Tagasilennul on tund ümberistumise aega vähe.Üldjuhul tagasilennud hilinevad ja siis tuleb loterii,kas jõuad jätkulennule või mitte.Kiirustades ehk joostes Tallinna lennule jääb siis ka pagas maha.
Phuket-Tallinn Aerfloti lendude puhul SU 275, 262 on nõutud ülemineku aeg pärast 26.10.19 tund ja 10 minutit - see on ka hetkel kehtiva graafiku järgi täidetud. Seda ühendust kasutades on kindlasti mõistlik teha selline reisitõrke kindlustus (pileti ostuga üheaegselt nagu alati peaks tegema), mis kindlasti katab täis mahus (pole teada ühtegi krediitkaardi kindlustust, mis seda teeks) plaanilised (toimuvad rohkem kui 2 nädalat enne lendu) graafiku muudatused. Põrmugi pole välistatud, et lennugraafikus tehakse väikeseid korrektuure ja kui siis langeb ülemineku aeg alla miinimumi pakub lennufirma kas järgmist enda lendu, mis tähendaks pikka ootamist lennujaamas kui viisat ei tee või raha tagasi.
See 100.- või veidi rohkem kiirete ümberistumiste eest rohkem maksta teeb 5 liikmelise perekonna puhul suht arvestatava summa kokku. Isiklikult eelistan samuti pikemate ümberistumiste korral mõne neist nii pikaks venitada, et jõuaks kuskil viisavabas riigis välja ennast magada.
Olen Moskvas seda vahet istunud lapsega, enam ei taha, ausõna ei taha. Korra olin ka Dohas 10 h, siis võtsin hotelli, puhkasin , vaatsin pisut linnas ringi ja taksoga tagasi lennujaama. Isegi seda enam ei taha.Minu piir 3-4 h maksimum.
Kas 10 h ootamist Tallinnast lennates või 3-4 h Riiast minnes sõltub ikkagi sellest, kus sa elad. Startides Põhja-Eestist (eriti veel Tallinn) on pikk lennujaamas jokutamine igatahes parem variant, kui 5-6 tundi maanteel loksuda. Eriti veel tagasi jõudes, kus peaaegu nagu oled juba kodus, ainult et veel oleks vaja mõned tunnid autos/bussis loksuda. Tln-Riia lennu variant ma ei arvestaks, sest ka seal peaksid mõlemat pidi vähemalt tund-paar Riias olema. Ühtlasi suureneb võimalus, et väike hilinemine võib kogu puhkuse peapeale pöörata, sest Riiga lend pole tõenäoliselt seotud ülejäänud lendudega.
https://trip.ee/odavad-lennupiletid/edasi-tagasi-lennupiletid-talvel-etihad-airwaysiga-tallinnast-phuketile-alates-484Väga mõistlik pakkumine lühikeste ümberistumistega. Aerofloti hind ei saa eriti odavam olla.
Sinule ei tundu, aga mina vaatasin momondost:Tallinn-Phuket 17/02Kokku: 16 tundiPeatused: Riia 1h20m, Abu Dhabi 1h45mPhuket-Tallinn 03/03Kokku: 21 tundi 15 minPeatused: Abu Dhabi 2h10m, Brüssel 2h15mHind edasi-tagasi: 501eur